جبهه پایداری انقلاب اسلامی یا جبهه پایداری یا جبهه سوم تیر یک جریان سیاسی اصولگرای در جمهوری اسلامی است که از سال 1390 برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام موجودیت کرد. میتوان گفت پس از فتنه 88 و خانهنشینی یازده روزه محمود احمدینژاد رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی و انتصاب اسفندیار رحیم مشایی توسط وی و انتقادات گسترده که در بدنه حامی محمود احمدینژاد نسبت به حمایت از جریان انحرافی شکل گرفت این جریان از بخشی از حامیان، وزرای سابق دولت نهم و دهم و چهرههای علمی و سیاسی وابسته به مؤسهه امام خمینی(ره) قم شکل گرفت. این جبهه در مرداد ماه 1390 با برگزاری همایشی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسماً اعلام موجودیت کرد.
یکی از اصول مهم جبهه پایداری که در بخش درباره جبهه پایداری سایت رسمی این جبهه آماده است که سعی دارد تحت رهنمود و هدایت فقیهان وارسته جهت انسجام نیروهای اصیل و ولایی حرکت کند ازاین رو این جریان سیاسی تا زمان حیات مرحوم علامه محمد تقی مصباح(ره) بر اساس هدایتهای ایشان حرکت کرده است. در بین اعضای هیئت مؤسس این جبهه اسامی برخی از شاگردان علامه مصباح همچون حجج اسلام روانبخش، سقای بیریا و نبویان حضور داشتند. همچنین این جبهه ارتباط بسیار زیاد معنوی و فکری با مرحوم آیتالله خوشوقت نیز داشته است.
در سال ۹۸ و پس از تغییر قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی این جریان تحت دو عنوان حزب پایداری انقلاب اسلامی و اعلام ائتلاف جبهه حزبی به نمایندگی مرتضی آقاتهرانی برای جبهه پایداری انقلاب اسلامی از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مجوز فعالیت گرفت.
جبهه پایداری در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی از سال 1390 به بعد توانسته است بخشی از کرسیهای مجلس را بدست آورد. در سال 1390، 29٪ در سال 1394 به دلیل ندادن لیست مستقل ۸٪ و در سال 1398 ۳۲٪ از کرسیهای مجلس را بدست آورده است. همچنین در انتخابات ریاست جمهوری در سال 1392 از دکتر سعید جلیلی، در سال 1396 و 1400 از شهید بزرگورار آیتالله سید ابراهیم رئیسی و در سال 1403 از دکتر سعید جلیلی حمایت کرده است. جبهه پایداری همچنین حضور خوبی در فعالیتهای سیاسی شهری در انتخابات شورایهای اسلامی شهر داشته است. در سال 1392 شهرهای مهمی همچون تهران، مشهد، قم، تبریز و اصفهان بین 19 تا 90 درصد متخبان شورای اسلامی شهر از اعضای جبهه پایداری بودند.
در مرامنامه این جبهه که در سایت رسمی آن به آدرس https://jebhepaydari.ir منتشر شده است هدف از تشکیل این جبهه چنین آمده است:
«هدف از تشکیل جبهه پایداری انقلاب اسلامی بوجود آوردن تشکلی اسلامی، فرهنگی، انقلابی، ولایی و گفتمانی است تا در جهت حاکمیت صالحین تلاش کند و با برخورداری از ویژگی های یک تشکل اسلامی بتواند با پرداختن به تربیت و روی کار آوردن مدیران سیاسی صالح و کارآمد به بالندگی جامعه اسلامی مدد رساند. بدین ترتیب، زمینه تحقق اهداف الهی در ابعاد مختلف فراهم آمده و در نتیجه ضمن حرکت آحاد جامعه به سوی سعادت مادی و معنوی در دنیا و آخرت، زمینه حکومت عدالت گستر جهان، حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراهم گردد.»
در بخش دیگر مرامنامه این جبهه آمده است که جبهه پایداری در صدد گرفتن قدرت در چنگ خود به هر طرقی نیست و قصد ندارد با استفاده از زد و بندهای سیاسی به قدرت برسد. «… یکی از آن مشکلات، گرایش به تحزب به معنای غربی[و اعتقاد و عمل به ارزش ها و روش های بیگانگان است. جبهه پایداری انقلاب اسلامی درصدد گرفتن قدرت در چنگ خود نیست و در واقع نمیخواهد با زد و بندهای سیاسی و به هر قیمتی افراد منتسب به خود را بر سر کار آورد. این جبهه معتقد است در فعالیتهای سیاسی باید به اصول انقلاب و دیدگاه اسلام توجه شود؛ به همین جهت، پرداختن به جنبه فرهنگی کار سیاسی، تبیین شاخصهای تشکل اسلامی و ارائه نمونه عملی آن و تربیت مدیران سیاسی طراز اسلام را از مهم ترین تکالیف سیاسی خود می داند.»
در مرامنامه این جبهه اهدافی همچون تعلیم و تربیت، فعالیتهای فرهنگی – اجتماعی، دانش و فناوری، مسائل حقوقی وقضایی، اقتصاد، مسائل سیاسی – امنیتی، مسائل اداری – مدیریتی، مورد توجه و تعریف قرار گرفته و اصول حرکتی این جبهه که شامل اصل اخلاص با خدای متعال، اصل عمل به تکلیف بر اساس حجت شرعی، اصل اطاعت از ولی فقیه، اصل توجه به قانون گرایی، اصل صداقت و پرهیز از دورویی، اصل مشورت و مراجعه به آراء، اصل التزام به تصمیم جمعی، اصل تعاون و همکاری در امور، اصل خودسازی تبیین شده است. در مرامنای جبهه پایداری دو خط مشی برای این جبهه و اعضای آن تعریف شده است: اول – حرکت در صراط مستقیم بندگی دوم – عقلانیت، معنویت، عدالت حول محور ولایت
جبهه پایداری از زمان فعالیت خود حساسیت بسیار زیادی پیرامون مسائل بینالمللی مخصوصاً موضوع برجام و توافقات هستهای داشته یکی از کنشگران سیاسی در داخل کشور نسبت به این موضوعات بوده و است.
یکی از نقاط قوت جبهه پایداری فعالیت استانی این جبهه است. در خراسان رضوی نیز این جبهه فعالیت استانی حزبی و جبههای دارد. افرادی همچون نیازمند، عباسزاده، حاجیپور و دکتر مصطفی باقرزاده اعضای شورای مرکزی پایداری را در خراسان رضوی تشکیل دادهاند.
اعضای شورای مرکزی پایداری که در آخرین مجمع عمومی با حضور 1000 نفر از اعضا در 25 آبانماه 1402 که به ریاست حجتالاسلام نصرالله پژمانفر برگزار شد آقایان مرتضی آقاتهرانی، صادق محصولی، علی خضریان، قاسم روانبخش، غلامحسین رضوانی، مجید متقیفر، سعید توانا راد، علی اصغر شکوری، علیرضا تسلیمی، محمد حسین قائد شرف، علیرضا عباسی، رضا رخسایی، مهدی صارمی و کریم کریمیتبار و خانمها زهره سادات لاجوردی، فاطمه آلیا و زهره طیبزاده انتخاب شدند.
نظرها 1